EMD-Tuning

ALGEMENE INFO

Moderne motoren
Moderne motoren worden computer-electronisch (door de ECU) gestuurd waardoor het eenvoudig mogelijk is om deze softwarematig te optimaliseren.

OBD Tuning
Het aanpassen van de software wordt OBD-tuning of Chiptuning genoemd en gebeurt zonder onderdelen van de auto te demonteren (stage 1). Bovendien kan ten allen tijde de originele file van uw auto weer teruggezet worden.

Vermogen
OBD/chiptuning resulteert in een vermogenstoename van 20 tot 40% bij turbodieselmotoren en benzine motoren met een turbo of 10% bij motoren zonder turbo.

CHIPTUNING

Chiptuning is gebaseerd op het feit dat de fabrikant zeer ruime marges heeft ingebouwd, omdat de motor onder zeer wisselende omstandigheden moet kunnen presteren. Fabrikanten testen hun voertuigen onder de meest extreme omstandigheden; in snikhete woestijnen, maar ook in koude en ijle berggebieden.

Omdat de fabrikant niet voor elke markt een aparte ECU ontwikkeld voor elk type auto, zijn er zeer ruime marges, zodat elk type motor goed functioneert onder de meest uiteenlopende omstandigheden.

Door chiptuning worden een hoger koppel en hoger vermogen gerealiseerd. De zo verkregen vermogenswinst loopt van 8% tot 30%, al naargelang het een atmosferische of geblazen motor (met of zonder turbo) betreft.

Het koppel kan toenemen met 15% tot 40%. De grootste winst is te behalen bij geblazen motoren (met turbo), waarbij de direct-ingespoten turbodiesel vooral een grote koppeltoename laat zien en u een groot verschil in trekkracht zult merken.

Extra opties:

  • DPF off
  • EGR off
  • V-Max off
  • Adblue off
  • Launch control
  • DTC uitprogrammeren
  • Hybride tuning

Prijzen:

Bel of mail nu voor een vrijblijvende offerte voor uw auto.

Chiptuning: prijs op aanvraag.

Eco en Power Tuning

Tegenwoordig letten veel mensen meer op hun uitgaven aan brandstof en de impact op het milieu. Daarom is er buiten de standaard Power tuning ook ECO tuning.

Bij ECO tuning ligt de nadruk op het besparen van brandstof.
U krijg nog steeds meer vermogen en koppel. Echter ligt hier niet de nadruk op, maar op het zo zuinig mogelijk laten draaien van uw motor.

Bij Power Tuning halen we het maximale uit de motor qua prestatie en rijgevoel, uiteraard nog steeds binnen de veiligheidsmarges van uw motor. Ook hiermee bespaart u brandstof bij hetzelfde rijgedrag als voor de tuning.

Beide varianten zijn in Stage 1 niet zichtbaar en gaan in veel gevallen over de OBD diagnose stekker.

Onze tuning tools

Wij maken gebruik van originele hard- en software van zowel Alientech als Flashtec CMD. Hierdoor kunnen wij een zeer groot aantal type auto’s tunen.

Sinds november 2018 hebben we ook de Autotuner tool in huis!

Project Tuning!

Volg hier binnenkort ons eerste verslag van een tuning stage 2, een auto die van 105 naar ruim 200pk gaat! Er zal onder andere een nieuwe en grotere turbo op komen en andere verstuivers.